#21 Op de brug van oud naar nieuw.

01-02-2019

Hoe meer ik vanuit mijn hart leef, hoe meer ik mijzelf laat meevoeren. 
Zonder weerstand volg ik de stroming van het leven.
Een droom wordt werkelijkheid.

Op de brug van oud naar nieuw.

In de stroom van informatie die ik trouw volg, lees ik zoveel over de verhogingen van de energie op Aarde en de veranderingen in ons bewustzijn die dat teweegbrengt. Of we er nu bewust mee bezig zijn of niet, het is op ons allemaal van toepassing. Persoonlijk beleef ik het heel intens.

De afgelopen maanden zaten we met z'n allen op de fameuze brug van oud naar nieuw. Van leven in de 3de dimensie naar leven in de 5de dimensie. Van het hoofd (ego- of duaal denken) naar het hart (het éénheidsbewustzijn).

Theorie, advies en informatie bij de vleet in de vele steunende bronnen en zo beleef ik het...

Nadat mijn buitenwereld in de afgelopen twee jaar, beetje bij beetje afbrokkelde, begin ik stilaan te merken hoe een nieuw bestaan zich aan het vormen is. Het evolutieproces is nooit gedaan. Het bestaat uit een aaneenschakeling van verschillende hoofdstukken. Stilaan krijg ik het gevoel dat het zware hoofdstuk naar een einde gaat, want een nieuw begin kondigt zich aan.

Het enige wat nog overeind bleef in mijn oude bestaan, was mijn woonplaats en enkele contacten daar, want ook die heb ik zelf tot een minimum moeten reduceren vanwege mijn gezondheidstoestand. Ik kon eenvoudigweg geen bezoek aan. De goede vrienden bleven mij trouw, in hart en ziel! Daar ben ik hen oneindig dankbaar voor.

In de loop van mijn verblijf in Spanje diende zich nog akelige onderwerpen aan. Eén voor één heb ik ze toegelaten, de pijn en het verdriet niet langer onderdrukkend heb ik zo blijkbaar de oudste en vuilste herinneringen en spanningen uit mijn cellen geperst. De kern was aan de beurt. De timing was perfect! De thema's van de volle en nieuwe manen hielpen mij. De energie laat ons nooit in de steek. Vanuit mijn Hogere Zelf, mijn ziel, koos ik er blijkbaar voor om in het zonnige zuiden, omringt door een paradijselijke setting, mijn diepste en vuilste pijnen onder ogen te komen. Op de vraag "hoe kwam je erbij om naar daar te gaan?" antwoord ik eerlijk hoe ik het voelde, ik werd naar daar gestuurd.

De zon en het licht dat me omringde heeft me geholpen hoop te blijven koesteren. Mede dankzij nieuwe contacten begint een nieuw verhaal zich te openen. Een aaneenschakeling van toevalligheden (voor zover toeval bestaat 😉) leiden mij nu naar het volmondig 'ja' zeggen tegen een nieuwe woonlocatie, een nieuw huis, ... een nieuw leven.

Aan het einde van die drie maanden was de terugkeer naar België niet langer een terugreis, maar een 'bezoektrip'.

Voortaan noem ik Isla Plana, 'Home'!

Ik deed dát waar ik zoveel over las. Ik liet mij meenemen op de golven van de energie.

Ik deed dát wat ik zo vaak geoefend had. Ik legde mijn denken stil, gaf mij over aan de pijn en het verdriet. Gaf daarbij de moed nooit op en bleef dromen van een leven waar ik altijd al naar verlangd had. Ik bleef vertrouwen dat ik die onzichtbare, magische hulp ook zou krijgen. Ik bleef mij inzetten voor ieder babystapje dat ik in de richting van dát leven zou kunnen zetten.

Zonder één paniekaanval en zonder noemenswaardige angstgevoelens zet ik vandaag misschien wel de grootste stap van mijn leven. Ik boekte het 'one way ticket' waar ik al jaren van sprak, het ticket waar ik zo van gedroomd had, en vloog terug naar die magische plek, om er te blijven!

Wie de tijd neemt om in de stilte te leren luisteren naar de diepste verlangens van zijn Ziel, zal door de lagen van de pijn en het verdriet heengaan om vervolgens op te stijgen naar de lagen van Liefde en Geluk, Vreugde en Plezier.

Ik wil niet meer piekeren. Ik wil niet meer uit angst niet doen wat ik zo graag wél wil doen. Ik zeg stop tegen 'wat als...' reacties, zowel van mezelf als van anderen! Ik geef een duidelijk 'ja-' of een 'neen-' antwoord en laat alle 'maar-en' voortaan achterwege!

Het verlichten van je eigen energie is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven!

Zo gaat de weg, met zijn vele ups en downs, naar boven.
Een heel nieuw hoofdstuk kan beginnen!