E#2 Dankbaar voor iedere dag!

14-04-2019

We oogsten allemaal wat we zelf zaaien. Niet tevreden?
Verander dan je denken, doen en laten!

Dankbaar voor iedere dag!

'As you sow, so shall you reap', mijn favoriete uitspraak! 

De jongens krijgen er inmiddels de kriebels van... Misschien dan toch wat te vaak gebruikt!? LOL! Maar goed, terug naar die oogst, want wat ik hier nu beleef, heb ik ook zelf veroorzaakt en zelf gecreëerd. Zowel het fysieke ongemak als de paradijselijke setting waarin ik mag revalideren, beiden.

Van jongs af droomde ik van vertrekken. Weg uit België, de wijde wereld in, het avontuur tegemoet. Die onweerstaanbare drang naar natuur, bergen en water werd met de jaren groter. Tegen vrienden en collega's sprak ik mijn vurigste verlangen hoe langer hoe meer uit. Hoe langer hoe luider! Want op het werk en thuis was een hoofdstuk aan z'n einde toe.

Onafgebroken blijven verlangen naar je diepste wensen en jezelf op de één of andere manier inbeelden dat je er al bent, dat je het al bereikt hebt, hielp ook mij bij het manifesteren van die droom.

In diverse boeken, sommigen wel een eeuw oud, wordt de procedure voor de manifestatie van je ideale leven gedetailleerd omschreven. Recent werk gaat daar, actueler dan ooit, dieper op in.

En ik, ik beleef het zo.

Met mijn fysieke ongemakken zou ik het hoofdje diep kunnen laten hangen. Dan zou ik mezelf een verschrikkelijk slachtoffer noemen van al wat me ooit overkwam en wat me in deze toestand heeft gebracht. Daar zeg ik luid "NEEN, DANK U!" tegen.

Ook al kon ik maandenlang geen kant op, zat ik gevangen in mijn woonkamer en kon ik niets verdragen, toch bleef ik gelukkig en dankbaar te mogen leven. Er te mogen zijn!  Zoals ik destijds vaak omschreef, gaf het mij de tijd cadeau. Tijd om te rusten en te genezen werd, terzelfdertijd, tijd om te bezinnen en de koers van mijn leven eens grondig bij te sturen.

Ik ben er nog steeds vast van overtuigd dat ik ooit op een dag weer volledig in mijn kracht zal staan, dat mijn lichaam ooit volledig hersteld zal zijn en dat ik dan opnieuw voluit van het leven zal kunnen genieten en alle activiteiten zal kunnen doen zoals IK het wil.

In mijn gedachten en dromen zie ik mezelf al weer (deftig en normaal) stappen, lopen, dansen, autorijden, lesgeven, spreken, en nog zoveel meer. Door dit te visualiseren weet ik vandaag heel zeker dat het mij zal lukken. Want zo zag ik mezelf in gedachten vertoeven in een omgeving van bergen en water... en kijk waar ik nu ben.

Hoe? Daar hebben we geen controle over!

Als je WEET WAT JE WILT is de eerste stap gezet. Zet iedere stap die daarop volgt in de richting van die droom. Wat je droom ook is! Leef ernaar alsof het al een feit is.

Voor mij was het een overtuiging in mezelf; "Ooit realiseer ik waar ik van droom". Ik twijfelde daar nooit aan! Geen idee wanneer, hoe of waar! Ik gaf maar aan, ideeën en visualisaties te koop. Ik wist dat het veel tijd zou vragen, maar ik bleef vertrouwen op het realiseren van het eindresultaat. Nooit had ik gedacht dat ik DANKZIJ de crash van 2017, sneller dan mijn stoutste dromen, hier al zou zijn.

Dit resultaat, het leven dat ik nu mag beleven in deze paradijselijke setting, is zeker niet het eindstation! Het is een tussenstation en een heel belangrijke stap in de richting van mijn grote doel.

Dus blijf ik die zin herhalen; "Ook al weet ik dat het allemaal veel tijd vraagt, ik blijf VERTROUWEN op het realiseren van mijn dromen".

Eindstation of tussenstation, hoe het zich manifesteert kan heel verrassend zijn. Wie mij persoonlijk kent weet bijvoorbeeld dat Spanje niet bepaald de locatie was die ik in gedachten had. Enkele intimi reageerden zelfs met verontwaardiging. Ik stelde hen gerust. Waar en hoe je dromen vorm krijgen speelt geen rol. Dat ze vorm krijgen is veel belangrijker. Wees FLEXIBEL en aanvaard wat je gegeven wordt. Wees er DANKBAAR voor!

Pas wanneer ik al enkele stapjes verder kwam op dit nieuwe pad, daagde het bij mij; de setting was perfect, alle elementen zijn aanwezig! 

In de huidige omstandigheden is het hier beter dan waar dan ook ter wereld, bedenk ik mij. Natuurlijk moest het hier zijn. Een plek die ik niet eens van tevoren kende. Een ideale plek om verder te herstellen en aan te sterken... voor later!

Te veel lezen lukt niet, dus genoot ik de afgelopen dagen via de Meditation Moments App (van Michael Pilarczyk), van het luisterboek Think and Grow Rich. Het herhaalt en bevestigt voor mij nogmaals alle belangrijke aspecten om zelf een leven te creëren dat je gelukkig maakt. Wat dat ook inhoud, dat bepaalt ieder voor zich!

Als die oude wijsheden keer op keer door zoveel verschillende mensen herhaald en bewezen worden, dan zit daar zonder enige twijfel waarheid in. En stilaan daagt het mij dat ook ik die stappen, beetje bij beetje, gezet heb om te realiseren waar ik ben... én, wie ik nu ben.

Herhalen, herhalen en nogmaals herhalen. Na een tijd zit die gouden raad en de aangevingen zo in je cellen ingebakken dat je als vanzelf ernaar leeft en handelt.

Wanneer resultaten tastbaar worden, ben je op goeie weg!

Het vertrouwen groeit en de stappen die volgen gaan soepeler, sneller en met meer overtuiging. Dat is wat het vertrouwen met je doet! Zowel het vertrouwen in de energie die je omgeeft en je nooit in de steek laat, als het vertrouwen in jezelf. Ik kan het! Ik wil het! Ik doe het! Hoe meer ervaring je hebt, hoe zelfzekerder je wordt.

En waar vertrouwen is, kan geen angst meer zijn!

Welke droom wil jij realiseren?
Welk ideaalbeeld heb jij voor ogen?
Welke negatieve gedacht houdt je nog tegen?

Ga voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf: "als zij het kan, kan ik het ook!"

En gelijk heb je!