E#3 Durf jij jezelf te uiten?

23-04-2019

Posten op sociale media is een perfecte oefening om te leren je te durven uiten.

Durf jij jezelf te uiten?

Durf jij posten wat je denkt? Durf jij je mening kwijt? Durf jij je zomaar ongezouten uiten? Op sociale media of thuis, tegen je partner, je ouders, of een ander familielid? Of op het werk, tegen je baas, je teamleader en je collega's?

Wie als empaat en hooggevoelig mens door het leven gaat, houdt zich al snel in. Want wat zullen de anderen wel niet denken!? Wat zullen de gevolgen zijn? Je wikt en weegt je woorden en vervolgens slik je je mening maar al te vaak in. Alles om de lieve vrede te bewaren. Je denkt dat de energie van die gedachten daarmee weg is, life goes on, niets aan de hand toch! Maar niets is minder waar.

Tijdens iedere, dergelijke situatie, waarbij jij je woorden inslikt in plaats van uit, bouwen zich spanningen op. Deze triggeren je telkens opnieuw in je kern. Situaties die weerkeren in je leven willen je wat leren. Voor mij was het de bedoeling dat ik leerde opkomen voor mezelf. Ook al leek het erop dat ik dat wel deed, toch was dat niet het geval.

Opkomen en dus je mening meedelen, doe je allereerst voor JEZELF. Ik kwam op voor de hele wereld rondom mij, dat wel, maar vergat mezelf. Opkomen voor jezelf doe je op jouw manier! Dat kan vriendelijk en toch kordaat, als je het maar doet! Net dat gebeurde niet bij mij. En al zeker niet tegen de juiste personen. Ik werd telkens volledig bevangen met alle mogelijke denkpistes van wat daarna allemaal fout kon gaan en besloot iedere keer om dan maar niets te zeggen, niets te doen en het allemaal over mij heen te laten gaan.

Ik verkoos vaak om de lieve vrede te bewaren en dacht dat ik het juiste deed.

Maar wat gebeurt er met die energie die je zo vaak inslikt? Wel, één ding is zeker, die is niet verdwenen! Die zit dan in je systeem. Je hebt ze als een hap lucht ingenomen, maar ademt haar niet weer uit. Ze nestelt zich in je cellen en kan daar, afhankelijk van de aard van het incident, uren, dagen, weken, maanden tot ja, zelfs jaren nazinderen. Ga bij jezelf maar eens na. Hoevaak ventileer jij je bij een ander, of eens je alleen bent, na een incident?

Maar het blijft niet bij dat ene incident. Het worden er meer. Het worden er veel. En hoe langer hoe meer ga je heftiger reageren. Want, hoe meer je slikt, des te meer je innerlijk verhardt. Net zolang tot het vat vol zit en de klachten van het fysieke lichaam aan de oppervlakte verschijnen.

Wie mijn verhaal volgt, weet al hoe een innerlijke ontploffing ernstige gevolgen kan hebben. Laat het alsjeblief zover niet komen!

Hou van jezelf. Heb je lijf en leven lief!

Kom op voor je mening en neem je plek in. Toon wie jij werkelijk bent!

Wees op die manier een voorbeeld voor al diegenen die niet weten hoe ze jou, en dus ook nog anderen, moeten respecteren.

Onthoud daarbij dat de grootste monden, de grootste ego's, de zwakste mensen zijn!  Zij roepen en tieren, dreigen en verwijten, tot je hen het zwijgen oplegt! Hun valse macht is een pure illusie. Niemand heeft jou wat te commanderen! Niemand is jouw baas! Iedereen is gelijk en iedereen verdient respect! Jij ook.

Heb jij een groot hart en hou jij heel veel rekening met anderen? Hou dan voortaan ook rekening met JEZELF!

Uit je!
Zeg het!
Steun jezelf in de EERSTE plaats!

Zo heb je jezelf lief en voel je de kracht vanbinnen toenemen.

Ja! Je bent mooi. Je bent licht. Je bent liefde.

Zie een Facebook, Instagram, en dergelijken als een oefenveld 😊
Post maar wat je voelt en durf!
Tot je aan die dominante personen in je leven je mening zegt!